Kostenbeheersing- en verbetering

Een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding

De prijs/kwaliteitverhouding van goede continentiezorg


  • Investeren in goede continentiezorg wordt dubbel en dwars terug verdiend
  • Per saldo krijgt u met continentiezorg betere zorg tegen lagere kosten

Investeren in continentiezorg loont

Uw medewerkers besteden een groot gedeelte van hun tijd direct of indirect aan incontinentiezorg. Dat kan vaak anders en beter. Door te investeren in goede continentiezorg bespaart u flink op allerlei kosten, terwijl u de kwaliteit van de zorg verbetert.  

Quote_16Besparingen door integrale aanpak continentiezorg

Met een goede aanpak is het mogelijk continentie te voorkomen of te verminderen, wat logischerwijs leidt tot een besparing op producten en tijd. Door toepassing van het juiste product op het juiste moment zijn verzorgenden aanmerkelijk minder tijd kwijt aan onnodige verschoningen, verzorging van huidaandoeningen en lekkagegevolgen (bed en/of kleding verschonen). Ten slotte zal een goede aanpak continentiezorg een dramatische besparing opleveren op alle gevolgkosten.

Gevolgkosten, wat zijn dat?

Gevolgkosten zijn alle (in-)directe kosten die voortvloeien uit de processen rondom continentiezorg. Veel van deze kosten zijn vaak hoger dan noodzakelijk: te veel verschonen en onnodig veel lekkages en huidirritatie leiden tot extra verpleegtijd, was- en afvalkosten. Als u bedenkt dat één verpleegminuut duurder is dan een gemiddeld incontinentieverband, dan is het logisch dat goed continentiemanagement met goede producten een forse besparing op gevolgkosten kan opleveren.

Quote_17De grote adder onder het gras

Inkopers besparen instellingen veel geld door offertes te vergelijken. Maar wie alleen producten vergelijkt, moet bij de calculatie ook de gevolgkosten meenemen. Want besparen op productkosten kan leiden tot gevolgkosten die vele malen hoger zijn. Gevolgkosten zijn tegenwoordig eenvoudig in kaart te brengen. Met de unieke TENA Value Simulator kan uw TENA Accountmanager uw besparingspotentieel goed inschatten. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.  

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A