Verpleegkundige/verzorgende

Hoogwaardige zorg met Verzorgend Wassen

Voordelen voor alle belanghebbenden


  • Verbetering van de huidconditie
  • Meer comfort en rust tijdens het wassen
  • Minder fysieke belasting voor de bewoners en zorgverleners
  • Meer tijd voor andere zorg

Kwalitatief hoogwaardige zorg

Het concept Verzorgend Wassen heeft in de praktijk bewezen het alternatief te zijn voor traditioneel wassen. Water en zeep worden vervangen door kant en klare geïmpregneerde washanden. Met Verzorgend Wassen verhoogt u de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van arbeid. De hoogwaardige producten kunnen gebruikt worden voor (gedeeltelijke) lichaamswas en voor het wassen van het haar.

Onderzoek wijst het uit

Verzorgend Wassen is een proces met voordelen voor alle belanghebbenden, de bewoner, de zorgverlener én de zorginstelling. Verzorgend Wassen is een zorginnovatie die aantoonbaar de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van arbeid verhoogt. Onderzoek heeft uitgewezen dat Verzorgend Wassen van TENA veel eenvoudiger en sneller is dan wassen met water en zeep. Het is wel net zo hygiënisch en vermindert bovendien de kans op kruisbesmetting. Het vermindert huidirritatie door de hydraterende werking bij de bewoner en verbetert zo de kwaliteit van leven.

Betere huidconditie, minder gevolgkosten

Bewoners ervaren Verzorgend Wassen van TENA als minder vermoeiend en belastend en kunnen zichzelf bijvoorbeeld eerder wassen tijdens het revalidatieproces. Het bespaart de verzorgers tijd (zowel directe als indirecte wastijd) en is fysiek minder belastend voor rug en schouders. Het bespaart op wasgoed: minder handdoeken en natte lakens. Dus naast een goede huidconditie draagt TENA Huidverzorging bovendien daadwerkelijk bij aan het verminderen van gevolgkosten bij incontinentieverzorging.  

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A