Gemotiveerde medewerkers

Ergonomisch en efficiënt werken

Zuinig zijn op medewerkers


  • Continentiezorg vormt een belangrijk deel van de dagelijkse fysieke belasting van een verzorgende
  • Een beleid op continentiezorg bevat een visie en richtlijnen voor ergonomisch werken

Richtlijnen voorkomen lichamelijke klachten

  Nog steeds hebben teveel zorgverleners last van rug-, nek- of schouderklachten. Om daar iets tegen te doen, zijn in veel instellingen de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting doorgevoerd. Het zijn heldere richtlijnen die precies aangeven wanneer fysieke belasting overgaat in fysieke overbelasting. Deze praktijkrichtlijnen zijn volledig opgenomen in de TENA richtlijn continentiezorg.

Ergonomische producten

Quote_14TENA is voorloper in het ontwikkelen van innovatieve, ergonomische producten die de zorgverleners niet alleen tijdwinst opleveren, maar ook fysiek minder belasten. De nieuwe generatie producten zoals TENA Flex & TENA Pants belasten uw medewerkers beduidend minder. TENA Pants bevordert bovendien de zelfredzaamheid van cliënten. De aanlegroutines zijn zo ontwikkeld dat er met minder bewegingen en minder tillen verschoond wordt. Die aanlegroutines worden in de praktijk met uw 286x125_TENA_Flex&Pantsmedewerkers doorgenomen en zijn bovendien goed gedocumenteerd, waardoor ze ook eenvoudig aan nieuwe medewerkers overgebracht kunnen worden.  

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A