Verpleegkundige/verzorgende

Een goede houding werkt prettiger

Verminder de dagelijkse fysieke belasting


  • Een beleid op continentiezorg bevat een visie en richtlijnen voor ergonomisch werken.
  • Ook het voorkomen van incontinentie en het gebruik van innovatieve producten helpen fysieke belasting te verminderen.

Voorkomen is beter dan belasten

250x250_TENA Wet Wash Glove 29B3988

Continentiezorg draagt in hoge mate bij aan de dagelijkse fysieke belasting van een verzorgende. Nog steeds hebben te veel zorgverleners last van rug-, nek- of schouderklachten. Om daar iets tegen te doen zijn in veel instellingen de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting doorgevoerd. Dat zijn heldere richtlijnen die precies aangeven wanneer fysieke belasting verandert in fysieke overbelasting. Cliënten worden daarbij in vijf mobiliteitsklassen gecategoriseerd. Wanneer de cliënt de handelingen niet zelf kan uitvoeren, worden hulpmiddelen gebruikt voor transfers naar het toilet en voor zorghandelingen,zoals het verschonen op bed.

Ergonomische producten

Quote_21Door incontinentie te voorkomen kunnen we ervoor zorgen dat de verzorgende minder fysiek wordt belast. Mocht de cliënt toch incontinentiezorg nodig hebben, dan biedt TENA innovatieve, ergonomische producten die de zorgverleners niet alleen tijdwinst opleveren, maar ook fysiek ontlasten: er zijn minder bewegingen nodig en minder tillen om verbanden te verschonen.

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A