Inkoper

Duurzame continentiezorg loont

Duurzaamheid zit in ons DNA


  • TENA streeft duurzaamheid na vanuit verschillende invalshoeken

Kwaliteit is duurzaamheid

Onze producten zijn zeer efficiënt en gaan lang mee. Dat scheelt in het gebruik, bespaart grondstoffen en vermindert afval. Ook het toepassen van het juiste product speelt een rol. Daarom biedt TENA training, procedures en opleiding voor het personeel. Zo wordt overdadig gebruik èn lekkages vermeden.

Quote_6

Grondstof

TENA stelt hoge eisen aan de gebruikte materialen. Onze leveranciers moeten voldoen aan onze strenge normen m.b.t. kwaliteit, productveiligheid, sociale verantwoordelijkheid en milieuprestaties. Daarbij schuwen we innovatieve toepassingen niet. Zo gebruiken wij onder meer houtvezel, een natuurlijke en hernieuwbare grondstof die alleen wordt betrokken van duurzaam beheerde bossen.

Productie

TENA wil zo efficiënt mogelijk te produceren en gebruikt daarvoor de allernieuwste technologie. De meeste van onze fabrieken behaalden het ISO14001-certificaat, onze recentere productievestigingen maken zich klaar voor certificatie. Dit certificaat is een garantie voor de permanente naleving van wetten en regels en de verbetering van de milieuprestaties.

Energie

TENA neemt verantwoording in reductie van CO2-uitstoot. We hanteren efficiënte productiemethoden en bezitten productiebossen om geen natuurlijk bos te hoeven kappen. Daarnaast investeert SCA in windenergie. In Nederland heeft het Green Care Transport-project in het eerste jaar een CO2-uitstoot daling van maar liefst 17% opgeleverd.

Afval

Bij TENA beperken we de impact van afval op het milieu tot een minimum. Ten eerste proberen we hoeveelheid gebruikt materiaal in elke fase van de levenscyclus te verminderen. En via de TENA Solutions adviseren we zorginstellingen hoe zij de hoeveelheid gebruikte producten en geproduceerd afval kunnen verkleinen. In Europa hebben wij de afgelopen zes jaar de hoeveelheid afval die van onze fabrieken naar stortterreinen gaat met bijna 70% kunnen verminderen.

Mens

286x190_Old women and kid 1aWe houden veilige werkomstandigheden van medewerkers en toeleveranciers wereldwijd op alle locaties nauwlettend in de gaten. Ook zetten we sociale projecten op.

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A