Kostenbeheersing- en verbetering

Top 5 besparingen

Besparings top 5


  • Met TENA verbetert u de zorg en bespaart u op verzorgingstijd en andere kosten
  • Ga in gesprek met uw TENA Accountmanager en ervaar hoeveel u kunt besparen

Vijf voorbeelden om kosten te besparen en tegelijk kwaliteit te verbeteren

De kwaliteit van zorg staat altijd op de eerste plaats bij TENA. Maar de beste kwaliteit is niet per definitie het duurst. Sterker nog, door met TENA samen te werken gaat u óók op de totale kosten van uw (in)continentiezorg besparen. Vijf gebruiksklare oplossingen:
  1. Functionele incontinentie voorkomen en terugdringen Door de (plas)gewoonten van de cliënt te observeren, te beoordelen en te faciliteren kan incontinentie voorkomen worden. Ook bij incontinente cliënten is het vaak mogelijk de incontinentie terug te dringen.
  2. Verbanden alleen wisselen als dat écht nodig is U kunt het uw medewerkers niet kwalijk nemen, als bij een verschoningsronde blijkt dat er al urine in het verband opgevangen is wordt het verband 'automatisch' gewisseld. Dat wordt zo aangeleerd. Maar in veel gevallen is het verband nog helemaal niet verzadigd en kan het hygiënisch en comfortabel langer gebruikt worden. Er zijn tal van oplossingen, zoals een minder absorberend verband kiezen of nauwkeuriger de verzadigingsindicator aflezen. Gooi geen onverzadigde verbanden weg.
  3. Individuele verbandkeuze per cliënt Geen enkele cliënt is hetzelfde. Pas daarom het product aan de cliënt aan en kies een verband dat past bij de mate van incontinentie. Want waarom zou je iedereen het meest absorberende product verstrekken terwijl dit niet nodig is?
  4. Innovatieve verzorgingsmethoden toepassen Bijvoorbeeld door Verzorgend Wassen in te voeren. Verzorgend Wassen is bewezen effectief voor de verbetering van de kwaliteit van zorg. Zo geeft het meer comfort voor de cliënt. Is het beter voor de huid en belast de cliënt én verzorgende veel minder. Daarnaast bespaart het ook nog eens zo'n 30% tijd.
  5. Extra aandacht voor fixatie en maatvoering Dit geeft minder natte bedden en kleding, dus minder waskosten.

Hoeveel gaat u besparen?

Quote_23Bent u geïnteresseerd om de totale integrale kosten van (in)continentiezorg te verlagen? Investeer een uur van uw kostbare tijd, en beoordeel zelf of werken met TENA de kwaliteit van uw continentiezorg verhoogt tegen lagere totale kosten.

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A