Persoonlijk begeleider VB

Ondersteuning bij continentiezorg

Niet verpleegkundig geschoold én toch continentiezorg verlenen


  • TENA begrijpt de wensen van zorginstellingen voor Verstandelijk Beperkte mensen
  • Met TENA haalt u specifieke verpleegkundige continentiekennis in huis
  • TENA geeft ook logistieke ondersteuning

Quote_28Continentiezorg is een vak

Veel zorgprofessionals binnen instellingen voor Verstandelijk Beperkte mensen hebben geen specifieke verpleegkundige achtergrond. En toch moeten zij in de praktijk ‘verpleegkundige’ taken uitvoeren, zoals bijvoorbeeld continentiezorg.

TENA helpt continentiezorg te professionaliseren

Door in nauwe samenwerking met u het 3-stappenplan (Plan, Coach & Monitor) van TENA Solutions uit te voeren, helpt TENA u uw continentiezorg permanent beter te organiseren. TENA Solutions is een compleet pakket van diensten en hulpmiddelen, dat erop gericht is de beste incontinentiezorg in uw instelling mogelijk te maken. Of het nu gaat om kleine lokale woonunits met weinig bewoners of grotere instellingen met meer bewoners. TENA houdt rekening met:
  • De bewoners: TENA Solutions helpt om voor elke bewoner de beste individuele keuze te maken. Individuele productkeuze en verzorging verhogen het comfort, de mobiliteit, de waardigheid en de levenskwaliteit voor alle bewoners. Rekening houdend met mictiepatronen, dagbesteding en persoonlijke voorkeuren en/of wensen.
  • De medewerkers: TENA ondersteunt de medewerkers in de praktijk, ook als zij geen specifieke verpleegkundige opleiding hebben. Bijvoorbeeld om de juiste productkeuzes te maken. Of om verbanden met zo weinig mogelijk fysieke inspanning en op een ergonomisch verantwoorde wijze aan te leggen. Zo kan onnodig verschonen van incontinentiematerialen, beddengoed en kleding worden voorkomen en kunnen tijdrovende huidbehandelingen achterwege blijven. Ook geeft TENA logistieke ondersteuning: bijvoorbeeld hoe bepaal je bestelgrootte. Maar ook specifieke wensen over leveringen kunnen worden besproken en gerealiseerd.
  • Het budget: TENA Solutions helpt uw totale budget voor continentieverzorging of dat van de individuele bewoner onder controle te houden. We willen allemaal graag de beste incontinentiezorg bieden maar aan de andere kant staan ook de budgeten onder druk! Het is dan verleidelijk om te bezuinigen op de meest zichtbare kosten van de continentiezorg: de producten. Quote_29Het zijn vaak juist zulke 'bezuinigingsmaatregelen' die de gevolgkosten doen stijgen. Met TENA Solutions worden alle kosten zichtbaar gemaakt en vervolgens geminimaliseerd. Uw winst: besparingen die substantieel kunnen zijn!

Het besparingspotentieel van optimale continentiezorg

Wijzig het aantal verschoningen, de verschoningsminuten en het % lekkages en zie hoeveel u kunt besparen. (Basis: 100 incontinente bewoners en een uursalaris van € 26,-)

24
410

C2A4_TENA_U-test_517x200

C2A4_TENA_U-test_517x200

TENA Men C2A

TENA Men C2A